fbpx
Magyar design bútor, lámpa és dekoráció - minőség, hazai tervezőktől!
hello@hoom.hu / +36 70 477 1987
kiss design

 

∆∆∆

Kiss Design

 

Alapból mindig érdekeltek a kreatív dolgok, többek között a rajzolás amit hobbi szinten gyakoroltam is. A gyerköcőm kivánságára készült szuperhősőkön túl a tárgyak rajzolása vonzott mindig a legjobban. Egy alaklommal amikor üveg és üveggel kapcsolatos rajzokkal próbálkoztam, téma keresés alatt találtam egy Edison izzót az interneten, rendeltem is egyet, hogy élőben látva tudjam lerajzolni. Nagyon megtetszett a hangulata, melegsége és láttam benne fantáziát.

 

Valójában innen indult az egész, ezután rengeteget keresgéltem, kutakodtam a neten ebben a témában. Első körben fából kezdtem készíteni a lámpákat, azon belül is régi tölgyfák után kutattam, így javarészt újrahasznosított fát használtam, használok. Aztán a fa mellett képbe jött a beton is mint alkotóelem. Tetszik a betonban rejlő lehetőségek, mint formailag mint úgy összetételileg, nagyon sok kreativításra ad lehetőséget. Gondolok itt arra, hogy akár szín, akár a külső szerkezetében, felületében, a márványos sima felülettől a lukacsosabb kopottabb felületig. Ezekkel nagyon sokat kisérleteztem, rengeteg szilikonba önthető babát legyártottam. 🙂 Majd ezután azoknak akiknek megmutattam és tetszettek ezek a lámpák picit két táborra szakadtak, a melegebb hatású fa, illetve a ridegebb betonra, a betont nem szeretők kevésnek érezték a beton mellett a meleg hangulatú izzót. Ekkor jött az ötlet hogy a beton ridegségét kombinálni kellene a fa melegségével, mindezt egy meleg hangulatú izzóval feldobni. Így indultak a beton-fa kombinációk.

 

Szemléletem az, hogy ha valami jól néz ki designos mellette azért használható is legyen, akár több funkcióval is felruházva. Ennek kapcsán született a virágtartós lámpa ami egy beültethető beton kocka, így egy kis természetet víve irodánkba, lakásunkba. Alacsony fogyasztású ledszalaggal szerelt így akár egy laptopra is köthető. Ígyekszem mindig újítani más dolgokat kitalálni. Ennek kapcsán született a házi kedvenc vonal kutya-macska kollekció. Erről jut eszembe egy kedves sztori ami egy kedves vásárlómmal történt, kettő kutyusos lámpát vásárolt és ő mesélte utána, hogy nagyon klasszak a lámpák csak egy gondja van, hogy a kislánya minden este le akarja fektetni őket aludni. 🙂

 

Eleinte a lakásunk konyhájában készítettem el a tervezett lámpákat kockáztatva a családi békét. 🙂 A folyamatos megrendelések magukkal hozták a változást, igy párommal elindítottuk a Kiss Designt. Mára már sikerült egy kis műhelyt kialakítanunk ahol már jó pár egyedi lámpát, terveztünk gyártottunk, valamint egyedi elképzeléseket is szívesen megvalósítunk, imádjuk a kihívásokat. Hisszük, hogy egyre nagyobb létjogosultsága van az egyedi design termékeknek a tömeg termékek mellett.

 

Kiss Design